A Karikó Éva által szerkesztett kötetben a Dévai Assisi Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének gondolatait olvashatjuk párbeszédről, bizalomról, megbocsátásról, Krisztus irgalmas szeretetéről.

 

A „Kedves Ferenc pápa!” című kötet februárban jelent meg angol nyelven a Loyola Press kiadónál; május 15-én a New York Times bestsellerlistáján az ötödik helyen áll a gyerekkönyvek között.

 
A "Szerelempróba" és "A bátorság emberei" című filmek rendezőinek legújabb filmje!

 

Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária gyásztanácsadó könyve, a “Ne félj, nem ítéllek el!”, abortuszon, vetélésen átesett nőknek és egészségügyi dolgozóknak tartott lelkigyakorlataikon és a Mária Rádióban elhangzott műsoruk beszélgetésein alapul. A kötet segítséget próbál nyújtani az érintetteknek, és megismerteti az olvasókkal a házaspár által kidolgozott lelkigyakorlatot.

 

  A szülőket vádolják, de nem képzik. Évente sok millió új anya és apa „veszi fel" azt a munkát, amely a világon talán a legnehezebb: hazavinni egy majdnem teljesen magatehetetlen csecsemőt, viselni minden felelősséget testi és lelki egészségéért, és úgy nevelni, hogy tevékeny, együttműködő és hasznos polgárrá váljon. Van-e ennél nehezebb és igényesebb munka? És hány szülőt tanítottak meg rá?

  Dr. Thomas Gordon világhírű pszichológus könyve, - a P.E.T. ( Parent Effectiveness Training, azaz A szülői eredményesség tanulása), - és módszere sokaknak segített eredményes szülővé válni. Gordon az empátiára, a feltétel nélküli szeretetre, valamint a gondolat és a közlés közötti összhangra építve alakította ki a Gordon-módszerként ismert, a mindennapi helyzetekben jól használható technikákat.

 

Korunkban már a társadalomtudósok egy része is fennen hangoztatja, hogy a házasság intézményének leáldozott, túlhaladta a modern civilizáció. A szingliség új, trendi és a média által is sokat propagált életforma lett. A párkapcsolatok sosem látott mértékben szabadultak fel a “kötöttségek” alól, nem igen vannak érvényes normák, sem a jogviszonyokat, sem akár a nemeket illetően... Ugyanakkor a mentális egészséggel foglalkozó kutatások rendre arra jutnak, hogy az egyik legerősebb egészségvédő faktor egy ember életében a “harmonikus család”, márpedig ennek alapja, centruma csakis a harmonikus házasság lehet...

A március 4-én újra megnyitó esztergomi Keresztény Múzeum március 7-én családi nappal, március 2. és április 3. között pedig húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.