A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

 

A Nyolc Boldogság Közösség 1998 óta szervezi meg a Rózsaeső imaesteket, ahol Lisieux-i Szent Teréz közbenjárását kérjük szándékainkért.

 

A Családok Jézusban Közösség és az Országúti Ferences Plébánia imaestet szervez olyan pároknak, akik már régóta várnak gyermekáldásra.

A Devecser és Kolontár között található szentkútnál július 31-én több százan gyűltek össze a Szent Anna-napi búcsúra, hogy együtt imádkozzanak a meg nem született gyermekekért és a gyermekáldásért.

Elmélkedések az élet védelméről liturgikus énekekkel 2016. április 4. hétfőn, GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY ÜNNEPÉN 18.30 órától, a Sziklatemplomban.

 

MEGHÍVÓ

2015. december 28-án, hétfőn 18.30 – 21 óráig

Együtt imádkozunk az élet örömeinek és a család értékeinek felismeréséért,
és az élettel szemben elkövetett tévedéseink, bűneink bocsánatáért.
Kérünk mindenkit, aki családjaink és nemzetünk, vagyis életünk megtisztulásáért vállalja az együtt imádkozás és közös elmélkedés segítő megújulását, a sérüléseinkből való gyógyulás megsegítését,
jöjjön el erre az ünnepre!

 

 A Család Pápai Tanácsának javaslata alapján a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottsága a hazai egyházban is lehetővé szeretné tenni, hogy idén Szent Család vasárnapján, december 27-én a családok az irgalmasság szentéve jegyében együtt ünnepeljenek.

Az alábbiakban közöljük a bizottság elnöke, Bíró László tábori püspök levelét.