Örömteli együttléttel, hangulatos vacsorával ünnepelték a párKatt negyedik születésnapját azok a házaspárok és jegyespárok, akik a katolikus társkeresőn találtak egymásra. A találkozón Bíró László családreferens püspök köszöntötte és megáldotta a jelenlévőket.

Ferenc pápa a Rota Romana bírái előtt mondott beszédet január 21-én délelőtt, amikor a hagyományokhoz híven kihallgatáson fogadta őket az új bírósági évad ünnepélyes megnyitása alkalmából. A pápa szavairól Érszegi Márk Aurél kánonjogász összefoglalóját közöljük.

„Nagy bátorságra van manapság szükség a megházasodáshoz. S azoknak, akikben van elég erő és öröm, hogy megtegyék e fontos lépést, érezniük kell az Egyház konkrét szeretetét és közelségét.” Ekképpen összegezte saját beszédét Ferenc pápa a Rota Romana bírái előtt, amikor január 21-én délelőtt, a hagyományokhoz híven, kihallgatáson fogadta őket az új bírósági évad ünnepélyes megnyitása alkalmából.

A nagy sikerű tavaszi közös misszió után október 20. és 23. között ismét együtt tesz tanúságot a főváros lakói előtt több katolikus közösség, rend és plébánia. Az ’56-os forradalom emlékhetében a fő téma természetesen a szabadság, a célcsoport pedig a fiatalság. A szervezők közleményét adjuk közre.

A Szentatya október 15-én, szombaton délben a VI. Pál teremben fogadta az olasz Idős Dolgozók Nemzeti Társaságának mintegy hétezer tagját.

Kaposvár után Marcaliban is gyalogos zarándoklatra hívták a hittanos gyermekeket és szülőket. Az október elsején először megtartott zarándoklatot mintegy hetvenen vállalták a marcali családokért.

 

Szeretettel várjuk a családok apraját-nagyját a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozójára, amely 2016. szeptember 17-én lesz Tiszakécskén!

Július 17-én tartották Pócspetriben a Jézus Irgalmas Szívének ajánlott családok találkozóját az egyházközségi búcsúhoz kötődve.