Hatszáz fős, háromnapos családi rendezvénnyel adtak hálát az elmúlt húsz évért a MÉCS-közösségekhez tartozó házaspárok, fiatalok és papok Bíró László püspök lelkivezetésével.

 

Április 28-án az olasz származású Szent Gianna Beretta Mollára emlékezünk, aki édesanyaként tett tanúságot Isten és az élet szeretetéről.

 

A Házasság hete nemzetközi programsorozathoz 2008 óta hazánkban is egyre több település csatlakozik. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság, vagyis az elkötelezett szerelem fontosságára irányítja az emberek figyelmét.

 

 Kecskeméten a kapcsolatépítő programokra nem csak házasokat vártunk! Sokan csatlakoztak hozzánk a fiatalabb korosztályból is. Üzenetünk: Hisszük és tapasztaljuk, hogy a házasság lehet önátadó, hűséges, szenvedélyes, életre szóló szeretetszövetség. Tegyél érte! Ápold a kapcsolatodat a pároddal nap mint nap!

 

A Szabadkai Nagycsaládos Egyesület december 11-i karácsonyi ünnepségén részt vett Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Vértesaljai László SJ jegyzete az irgalmasság szentéve kezdetén a kapuról mint szimbólumról.

Cipősdoboz ajándékot viszünk az Angyalváró ünnepségre Erdélybe

Az ajándékokat Karácsony előtt adjuk át más szervezetekkel közösen, ahol sok száz gyermeknek készülünk vidám Mikulás ünnepséggel és programokkal. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, és a Pálferi Karitász célja 500 db cipősdoboz gyűjtése, tele kedves meglepetéssel.

 

 A Székesfehérváron együtt tisztelt Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt imádkozott Spányi Antal megyéspüspök a magyar családokért november 13-án, a magyar szentek és boldogok ünnepnapján.
A Székesfehérvári Egyházmegyében 2012 óta ajánlják püspöki szentmise keretében a szülőket és a gyermekeket a magyar szent család oltalmába. A hagyományoknak megfelelően idén is együttimádkoztak a plébániaközösségekből delegált családok, a királyi család ereklyéinek jelenlétében, a koronázási palást másolata alatt.