Nők nélkül nincs harmónia a világban – jelentette ki a szentatya február 9-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

 

Lelkészi és lélektani gondolatok a családon belüli irgalmas lelkületről.

– A bútorok összeszerelése férfimunka, a mosogatás pedig a nő feladata?

– Ha a feleségnek tíz pár cipője is elfér az előszobában, a férj számára miért csak háromnak jut hely?

– Ha a férfi mindig későn fekszik le aludni, soha nem fog tudni együtt kávézni a feleségével reggelenként?

– Ilyen és ezekhez hasonló mondatokban fogalmazódnak meg kimondott és kimondatlan elvárásaink a házastársunk felé. Az elvárások pedig irgalmatlanná tehetik a családi légkört, amelyben senkinek nem jó létezni. Papp Miklós görögkatolikus lelkész, Kézdy Anikó és Somogyiné Petik Krisztina pszichológusok a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete által rendezett előadás-sorozat keretében e témában tartottak előadást Irgalom a családban címmel.

 

 Ismét Pécsre látogat Pál Ferenc atya: 2016. május 2-án, hétfőn a „Megbocsátás és Irgalom" fogalmáról beszél, ami az irgalmasság szentévében különösen időszerű.

Az előadások ingyenesek, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az előadásokra külön-külön kell jelentkezni, a regisztrációs űrlap kitöltésével. Regisztráció itt.

Helyszín: Lauber Dezső Sportcsarnok
Cím: H-7633 Pécs, Dr. Veress Endre utca 10.
Időpont: 18.00

 

Április 9-én délután tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban az ifjúsági TŰZ találkozót több közösség összefogásával, valamint Erdő Péter bíboros áldásával és támogatásával. Az összejövetelen fiatalok tettek tanúságot Jézus Krisztusba vetett hitükről a jelen lévő mintegy négyszáz kortársuk előtt.

A család definícióját az utóbbi időben igen sokan próbálták újramagyarázni, és olyan családképet beleerőltetni, amely éppen a család legfontosabb értékét és tulajdonságát, az egy nő és egy férfi kapcsolatából születő gyerekek modelljét ingatta meg. Ezzel a folyamattal kíván szembemenni az Anya-Apa-Gyerekek európai polgári kezdeményezés. Frivaldszky Edittel, a kezdeményezés bizottságának elnökével beszélgettünk.

Téma:
„Életutunk a hit és értelemkeresés szemével” 
Helyszín: Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ, Szék u.147. szám, A. terem
Belépő: 30 Ron +20 Ron ebéd
Időpont: 2015. november 21. (szombat)

A szegedi Egyházmegyei Családközpont legújabb programja